Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gewaarborgd inkomen

De verzekering gewaarborgd inkomen of ‘inkomensverlies’, beschermt u tegen verlies van uw inkomen als gevolg van een ziekte of een ongeval waardoor u uw beroep niet meer kunt uitoefenen.
 

Eerste maand werkonbekwaam: niets uitbetaald


Indien u gedurende lange tijd werkonbekwaam wordt of zelfs definitief, krijgt u de eerste maand van uw werkonbekwaamheid NIETS uitbetaald. Vanaf de 2e maand ontvangt u een forfaitaire uitkering. Het bedrag van die uitkering hangt af van uw gezinssituatie. Er zijn forfaits voor wie gezinslast heeft, voor wie alleenstaande is en voor wie samenwoont.
Meer info over de berekening van uw arbeidsongeschiktheiduitkering.


Vier maanden 'out'

Ik heb geen idee van de gemaakte kosten tijdens de vier maanden dat ik ‘out’ was, maar ik denk dat ik toch wel het een en ander had kunnen verkopen, had ik mijn verzekeringen niet gehad’, aldus onze klant Stefan Roosens, zaakvoerder van het bedrijf Creaserv BVBA, die na een onfortuinlijke val van een ladder beide hielbenen brak en zeker vier maanden arbeidsongeschikt was.
Een verzekering gewaarborgd inkomen zorgt voor een aanvulling op de wettelijke uitkering wanneer u als zelfstandige door ziekte of een ongeval tijdelijk of blijvend niet meer kunt werken, zodat u niets van uw inkomen hoeft in te leveren.
 

Wat te doen bij Arbeidsongeschiktheid?


Lees hier de stappen die u dient te ondernemen om aanspraak te kunnen maken op de dagvergoeding van uw ziekenfonds