Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Objectieve aansprakelijkheid

Deze verzekering dient door de verantwoordelijke uitbater verplicht te worden afgesloten voor brand en ontploffing in gebouwen die toegankelijk zijn voor publiek.
 

Het is een verplichte verzekering voor o.a.

 
  • dancings, discotheken, openbare gelegenheden waar wordt gedanst
  • restaurants, frituren en drankgelegenheden met een totale voor het publiek toegankelijke oppervlakte van ten minste 50 m²
  • bioscopen en theaters
  • sportzalen
  • handelsgalerijen met een totale voor het publiek toegankelijke oppervlakte van minstens 1.000 m²
  • … (vraag ons naar de volledige lijst)
 

Niet verplicht


Indien u eigenaar bent van gebouwen waarin uw huurder dit soort activiteiten uitoefent, bent u niet verplicht deze verzekering af te sluiten. Toch wordt aangeraden om zelf deze verzekering af te sluiten, indien uw huurders regelmatig één feest organiseren of er sprake is van organisatoren van eenmalige evenementen in uw gebouw. U sluit dan best zelf de verzekering objectieve aansprakelijkheid af, op rekening van de huurders en/of organisatoren.
 

Wat als u de verzekering niet hebt afgesloten?


De gemeente kan u vragen een verzekeringsattest voor te leggen. Indien u dit niet kunt voorleggen, kan het gemeentebestuur bevel geven uw onderneming voorlopig te sluiten.
 
 
Uit: ‘Mijn bedrijf goed verzekerd?!’, Bert De Paep, Geert Dehouck, tweede druk, speciale editie DAS, uitgeverij Lannoo, 2011.