Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Moto

Wanneer u of één van uw medewerkers zich met een motorvoertuig uit uw wagenpark in het verkeer wilt begeven, is het wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering zal de tegenpartij vergoeden indien u aansprakelijk bent voor een ongeval.
 

Andere waarborgen


Bestuurder en ‘inzittenden’

Bij een ongeval in fout zijn uw passagiers en eventuele betrokken derden gedekt in de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid. U als bestuurder echter niet. Hiervoor kunt u een bestuurdersverzekering afsluiten. Deze vergoedt elk lichamelijk letsel van de bestuurder ten gevolge van een verkeersongeval, in recht of in fout, en voorziet een kapitaal bij blijvende invaliditeit en bij overlijden een kapitaal aan de nabestaanden.
Let op: Inzake lichamelijke schade bij een ongeval komen ook andere verzekeringen al geheel of gedeeltelijk tussen. Denk aan:
  • de hospitalisatieverzekering
  • gewaarborgd inkomen voor de bedrijfsleider
  • de arbeidsongevallenverzekeraar als het een ongeval betreft door een loontrekkende op weg van en naar het werk, of tijdens een verplaatsing met zijn voertuig in opdracht van zijn werkgever.
U kunt zich dus afvragen of u deze polis wel nodig heeft voor uw onderneming. Vraag ons gerust om meer info hieromtrent.


Dekking Bijstand

Een bijstandverzekering biedt u of uw werknemer onmiddellijke hulp bij een ongeval of pech. U krijgt dan praktische hulp zoals het takelen van de motor of het terugbrengen van passagiers.
Voor meer info, zie de pagina Bijstand.


Bron: ‘Mijn bedrijf goed verzekerd?!’, Bert De Paep, Geert Dehouck, tweede druk, speciale editie DAS, uitgeverij Lannoo, 2011.
 


Tips: