Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijstand

Een bijstandverzekering biedt u of uw werknemer onmiddellijke hulp bij een ongeval of autopech. U krijgt dan praktische hulp zoals het takelen van de wagen of het terugbrengen van passagiers.
 

Twee soorten bijstandsverzekering


Er zijn twee soorten bijstand: Wegenhulp en Totale bijstand.
 

Wegenhulp

Wegenhulp komt tussen bij een ongeval, pech en diefstal in zowel België als in het buitenland. Er wordt dan bijvoorbeeld een pechverhelper gestuurd of de auto wordt naar een garage gesleept. Een pechverhelper komt ook wanneer u bijvoorbeeld zonder brandstof valt, een verkeerde brandstof hebt getankt, of uw autosleutels verloren bent. Indien nodig wordt er gezorgd voor een vervangwagen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de uitgebreide hulpverlening die onder Wegenhulp valt.
 

Totale bijstand

Totale bijstand biedt naast Wegenhulp ook Personenhulp en Woninghulp.
Personenhulp dekt bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis, een huishoudhulp of oppas voor kinderen onder de 18 jaar en vervroegde terugkeer van de verzekerde uit het buitenland. Ook komt men onder andere tussen bij een ziekte, ongeval of hospitalisatie in het buitenland. Reddingskosten worden terugbetaald en men biedt hulp in geval van verlies of diefstal van reisdocumenten. Zelfs wanneer er een tolk nodig is, wordt hiervoor gezorgd en ook kan de maatschappij u geld voorschieten.

Woninghulp dekt bijvoorbeeld hotelkosten bij onbewoonbaarheid van uw woning en betaalt een slotenmaker bij verlies of diefstal van de sleutels van uw woning.
 
  Dekking Aantal personen Medische bijstand Pechverhelping
Wegenhulp Auto Het hele gezin  Wereld Wereld
Totale bijstand Auto + gezin Het hele gezin  Wereld Wereld
Indien uw autoverzekering bij ons loopt, geniet u van een zeer voordelig tarief. Kom zeker eens informeren!
 

Let op, er zijn ook bepaalde uitsluitingen, die invloed hebben op de tussenkomst:

 
  • de bijstandsverzekeraar komt niet meer tussen bij een geval van pech, indien de bijstandsverzekeraar in de vorige 12 maanden al naar aanleiding van 2 identieke gevallen van pech met dezelfde oorzaak is tussengekomen.
  • de bijstandsverzekeraar komt niet meer tussen bij een geval van pech, indien de bijstandsverzekeraar in de vorige 12 maanden al naar aanleiding van 3 gevallen van pech is tussengekomen.
  • de bijstandsverzekeraar komt niet tussen bij alle kosten waarvan de bijstandsverzekeraar kan aantonen dat deze voortvloeien uit het feit dat het voertuig niet in orde is met de technische keuring.
  • de bijstandsverzekeraar komt niet tussen wanneer de bestuurder niet voldoet aan de voorwaarden van de plaatselijke wetten en reglementen om een voertuig te besturen of in België vervallen verklaard was van het recht tot sturen.