Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Transport

De transportverzekering verzekert goederen tijdens een transport, laden en lossen en een verblijf in een magazijn. Het kan daarbij gaan om goederen die uzelf vervoert of laat vervoeren door een transporteur.
 

Eigen vervoer


Als een van uw voertuigen een ongeval heeft, is uw voertuig verzekerd, maar daarmee uw lading nog niet. Deze kan na een ongeval geheel of gedeeltelijk verloren zijn. U verzekert dus best ook uw lading met de transportverzekering.
Als u regelmatig goederen vervoert, kunt u de verzekering voor een jaar afsluiten, waarmee alle transporten die u verricht, worden verzekerd. 
De transportverzekering kunt u ook gebruiken voor professioneel materiaal en gereedschap dat u in uw bedrijfsvoertuigen vervoert.
 

Vervoer door derden


Als u uw transport uitbesteed aan een transportfirma, is het niet zo dat alle risico’s voor hen zijn. De transportfirma zal uw goederen vervoeren onder de zogenaamde CMR-voorwaarden. De exacte voorwaarden kunt u terugvinden op de CMR-vrachtbrief die u ondertekent bij het ophalen van de goederen. Daarin staat onder meer dat uw vervoerde goederen slechts verzekerd zijn tot ongeveer 11 euro per kilogram… Voor een beschadigde computer van 4 kilo krijgt u dus maar 44 euro vergoed.
Schade door overmacht of een ongeval waarbij de bestuurder van de transportfirma niet in fout blijkt te zijn, wordt zelfs helemaal niet vergoed.
Reden te meer om ook bij uitbesteding van goederentransport een transportverzekering af te sluiten.