Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bromfiets

Een bromfietsverzekering valt onder de verzekering auto.
 

Als je je met een motorvoertuig in het verkeer wilt begeven, is het wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering zal de tegenpartij vergoeden indien je aansprakelijk bent voor een ongeval.

 

Andere waarborgen

 

Rechtsbijstand

Verdedigt jouw rechten als bestuurder of eigenaar van een voertuig. 
Bijvoorbeeld, iemand beweert dat jij in fout was bij een ongeval, terwijl jij zeker weet dat jij in recht was, kun je op deze verzekering beroep doen. 
 

Polis bestuurder

Bij een ongeval in fout zijn de duopassagiers en eventuele betrokken derden gedekt in de waarborg burgerlijke aansprakelijkheid. Jij als bestuurder echter niet. Hiervoor kun je een bestuurdersverzekering afsluiten. Deze vergoedt elk lichamelijk letsel van jou als bestuurder ten gevolge van een verkeersongeval, in recht of in fout, en voorziet een kapitaal bij blijvende invaliditeit en bij overlijden een kapitaal aan de nabestaanden. 

 

Voer een bromfiets niet op!


Een bromfiets klasse A mag maximaal 25 km per uur rijden op de openbare weg. Een bromfiets klasse B maximaal 45 km per uur. Een bromfiets die harder rijdt dan 45 km/u is niet langer een bromfiets, maar een moto en dient dus ook als zodanig verzekerd te zijn. Onderstaande wordt gezien als strafbaar feit, wanneer we het hebben over een opgevoerde bromfiets:

  • je bromfiets moet als moto ingeschreven staan en je dient jaarlijks wegenbelasting te betalen;
  • een opgevoerde bromfiets voldoet niet langer aan het gelijkvormigheidsattest;
  • om een moto te mogen besturen moet je minimaal 18 jaar oud zijn …
  • een bromfiets die harder rijdt dan 45 km/u is gevaarlijk: de remmen zijn bijvoorbeeld niet voorzien op snelheden boven 45 km/u.