Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bijstand

Direct en gratis hulp, op reis en thuis 


Met een bijstandsverzekering is hulp direct en gratis voor jou ter plaatse, zowel in België als in het buitenland. 
 

Twee soorten bijstandsverzekering


Er zijn twee soorten bijstand: Wegenhulp en Totale bijstand.
 

Wegenhulp

Wegenhulp komt tussen bij een ongeval, pech en diefstal in zowel België als in het buitenland. Er wordt dan bijvoorbeeld een pechverhelper gestuurd of de auto wordt naar een garage gesleept. Een pechverhelper komt ook wanneer je bijvoorbeeld zonder brandstof valt, een verkeerde brandstof hebt getankt, of je autosleutels verloren bent. Indien nodig wordt er gezorgd voor een vervangwagen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de uitgebreide hulpverlening die onder Wegenhulp valt.
 

Totale bijstand

Totale bijstand biedt naast Wegenhulp ook Personenhulp en Woninghulp.
Personenhulp dekt bijvoorbeeld vervoer naar het ziekenhuis of vervroegde terugkeer uit het buitenland. Ook komt men tussen bij een ziekte, ongeval of hospitalisatie. Reddingskosten worden betaald en je krijgt hulp in geval van verlies of diefstal van je reisdocumenten. Zelfs wanneer er een tolk nodig is, wordt hiervoor gezorgd en ook kan de maatschappij jou geld voorschieten.
Woninghulp betaalt bijvoorbeeld een slotenmaker bij verlies of diefstal van de sleutels van je woning.
 
  Dekking Aantal personen Medische bijstand Pechverhelping
Wegenhulp Auto Verzekerde voertuig Wereld Wereld
Totale bijstand Auto + gezin Het hele gezin  Wereld Wereld
Indien jouw autoverzekering bij ons loopt, geniet je van een zeer voordelig tarief. Kom zeker eens informeren!
 

Reisbijstand CM niet meer wereldwijd

 
De reisbijstand van de Christelijke Mutualiteit, het grootste ziekenfonds van België, heeft sinds 2017 geen wereldwijde dekking meer. Reizigers die bijvoorbeeld naar de VS, Zuid-Afrika of Thailand vertrekken, zijn daardoor aangewezen op een privéverzekering.
Verscheidene mutualiteiten voerden reeds eerder beperkingen door en ook de CM heeft nu dus een beperkende landenlijst. Het is dus raadzaam om een optimale reisverzekering af te sluiten wanneer je van plan bent om verre oorden te bezoeken!

De assistance nummers van de verschillende verzekeringsmaatschappijen:
AXA                                        +32 (0)2 550 05 55
AG                                          +32 (0)78 055 505
Allianz                                   +32 (0)2 773 61 13
Baloise                                  +32 (0)3 870 95 70
Europ Assistance                +32 (0)2 533 75 75
Allianz Global Assistance  +32 (0)2 529 76 70
 

Let op, er zijn ook bepaalde uitsluitingen, die invloed hebben op de tussenkomst:

  • de bijstandsverzekeraar komt niet meer tussen bij een geval van pech, indien de bijstandsverzekeraar in de vorige 12 maanden al naar aanleiding van 2 identieke gevallen van pech met dezelfde oorzaak is tussengekomen.
  • de bijstandsverzekeraar komt niet meer tussen bij een geval van pech, indien de bijstandsverzekeraar in de vorige 12 maanden al naar aanleiding van 3 gevallen van pech is tussengekomen.
  • de bijstandsverzekeraar komt niet tussen bij alle kosten waarvan de bijstandsverzekeraar kan aantonen dat deze voortvloeien uit het feit dat het voertuig niet in orde is met de technische keuring.
  • de bijstandsverzekeraar komt niet tussen wanneer de bestuurder niet voldoet aan de voorwaarden van de plaatselijke wetten en reglementen om een voertuig te besturen of in België vervallen verklaard was van het recht tot sturen.


Reisbijstand CM niet meer wereldwijd

 
De reisbijstand van de Christelijke Mutualiteit, het grootste ziekenfonds van België, heeft sinds 2017 geen wereldwijde dekking meer. Reizigers die bijvoorbeeld naar de VS, Zuid-Afrika of Thailand vertrekken, zijn daardoor aangewezen op een privéverzekering.
Verscheidene mutualiteiten voerden reeds eerder beperkingen door en ook de CM heeft nu dus een beperkende landenlijst. Het is dus raadzaam om een optimale reisverzekering af te sluiten wanneer u van plan bent om verre oorden te bezoeken!