Loading Een ogenblik geduld
De pagina wordt geladen
Loading
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pensioensparen

De voordeligste en veiligste formule om uw wettelijk pensioen aan te vullen is de pensioenspaarverzekering, dankzij het fiscale voordeel en de gewaarborgde rentevoet. U spaart in alle veiligheid dankzij de minimumrentevoet toegekend op elke storting en gegarandeerd tot het einde van het contract.
 

Vijf goede redenen om aan pensioensparen te doen:


1. 30% belastingvoordeel op de gestorte premie
2. voor alle belastingplichtigen vanaf 18 jaar
3. financiële zekerheid voor de toekomst
4. gespreide betalingen mogelijk
5. geen premietaks van 1,10%
 

Pensioensparen met gewaarborgd rendement


Bij pensioenspaarverzekeringen heft de fiscus een eenmalige belasting van 10 procent, maar alleen op het gegarandeerde rendement.
 

Pensioensparen via een beleggingsfonds


Bij pensioensparen via een beleggingsfonds betaalt u 10 procent belasting op een fictieve kapitalisatie van de gestorte bedragen tegen 4,75 procent. De fiscus doet met andere woorden alsof iedere storting u gemiddeld 4,75 procent per jaar heeft opgebracht. Met de rendementen op de beurs van de laatste 10 jaar stellen we vast dat de eindbelasting op deze belegging zeer nadelig is. Wij bieden dit product dan ook niet aan.
 

Fiscale aftrekbaarheid en geen taks: twee keer winst na uw 60ste


De interessantste jaren voor pensioensparen zijn die tussen uw 60ste en 65ste. U kunt uw stortingen dan nog steeds aftrekken van de belastingen en u betaalt geen belasting meer op de (fictieve) opbrengst. Maar het loont natuurlijk de moeite om al veel eerder met pensioensparen te beginnen: des te voller zit uw spaarpotje aan het einde van de spaarperiode!